Kurssien tasokuvaukset

TANSSIHARRASTUKSEN KEHITYSKAARI, KULLAKIN OMANSA

Alkeistasolle voit tulla ilman aikaisempaa tanssikokemusta. Alku aina hankalaa, sillä pitäisi oppia askeleet, vienti, seuraaminen ja sovittaa ne vielä yhteen. Käythän tässä vaiheessa alkeistunneilla. Älä pelkää kysyä apua vaikeissa kohdissa, ohjaajat ja tanssikummit ovat sinua varten tunneilla! Perusaskelten osaaminen ja rytmiin tanssiminen ovat kaiken a ja o. Tule rohkeasti mukaan myös klubin omiin tansseihin, vain tanssimalla oppii tanssimaan!

Alkeisjatkotasolla tanssisi alkaa sujua ja osaat perusaskeleet ja perusviennit / seuraamisen. Tästä voi seurata kova innostuminen: haluat oppia aina vain lisää ja lisää (kuvioita lähinnä, koska niitä on niin kiva oppia). Käy tansseissa ja harjoittele jo kursseilta opittua – klubin omat tanssit ovat verraton paikka harjoitella vientiä ja seuraamista turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Jatka vielä alkeistunneilla käymistä, mutta osallistu rohkeasti alkeisjatkotunneille. Jatkotunnit ovat luultavasti vielä liian haastavia, joten odota rauhassa, kohta voit siirtyä sinne!

Jatkotasolla sinulla on hallussa paljon tietoa ja taitoa eri tanssilajien askelluksista ja viennistä / seuraamisesta sekä kuvioista niin, että ne menevät jo sujuvasti. Kiinnität huomiota omaan tanssitekniikkaasi ja harjoittelet sitä itsenäisestikin. Käy mahdollisuuksien mukaan tansseissa kurssien lisäksi ja ylläpidä näin taitojasi.  Myös tässä vaiheessa kertaaminen alkeis- ja alkeisjatkotason kursseilla on hyödyllistä.

Muistathan, että hyvä viejä vie seuraajaa aina seuraajan taitotason mukaisesti!

Koska tanssi on ihana asia, muistakaamme aina kunnioittaa toisiamme ja toistemme osaamista ja oppimista olemalla kannustavia ja hyväksyviä viejiä ja seuraajia!!