Tanssiharjoitukset

Kokkolan Tanssiklubin tanssiharjoitukset pidetään sunnuntaisin ja tiistaisin. Sunnuntaisin alkeistason kurssit klo 16.30-18.00 ja jatkotason kurssit klo 18.10-19.40. Kurssipaikkana Kiviniityn koulu. Tiistaisin klo 18.00-19.00 alkeisjatkotason kurssit ja 19.00-20.00 jatkotason kurssit Kokkolan Työväentalolla. Kurssiaikatauluihin voi tulla muutoksia ja poikkeuksia. Tarkistathan aina kurssiohjelmasta viimeisimmät tiedot.

Alkeistunneilla edetään perusaskeleesta ja perusotteista hitaasti eteenpäin ja runsaasti toistoja tehden. Tunneilla suositellaan parinvaihtoa, sillä sen avulla oppii parhaiten mitä tarkoitetaan esim. tanssin viennillä tai seuraamisella. Jokainen viejä ja vietävä /seuraaja ovat otteiltaan erilaisia.

 Jatkotason tunnilla edellytetään jo perusaskelten osaamista sekä muutamia perusliikkeitä tai -kuvioita. Jatkoilla aloitetaan yleensä aina perusaskelluksesta, mutta edetään varsin nopeasti. Myös jatkoilla toimii parinvaihto, vaikka oman parin kanssakin voi tanssia.

Kurssiohjelmia on saatavilla paperiversiona ohjaajilta kurssipaikalla.

Kaikilla tanssikursseilla harjoitellaan perustekniikkaa, vientiä ja seuraamista sekä kullekin tanssilajille ominaisia piirteitä. Kursseista on eniten hyötyä, kun valitsee itselleen sopivan tason. Jokainen arvioi oman tasonsa itse. Muista, että alkeitten kertaaminen kannattaa aina.  Kannattaa kuitenkin kääntyä ohjaajien puoleen, jos on epävarma, kummalle kurssille tuntuisi kuuluvansa.

Harjoituksiin tulevia ihmisiä ei ole vakuutettu tanssiklubin puolesta, vaan jokainen tulee sinne omalla vastuullaan!