Tanssiklubi

Kokkolan Tanssiklubi on kaikille lavatansseista kiinnostuneille avoin harjoitteluseura.  Tanssiklubi tarjoaa jäsenilleen syys- ja kevätlukukausilla ohjattua tanssinopetusta eri lavatansseista kymmeniä tunteja. Lisäksi ulkopuolisten yhteistyökumppanien järjestämää koulutusta sekä joitakin lavojen ulkopuolellakin tanssittavia tanssilajeja.

Tanssi on todettu monessa yhteydessä erittäin terveelliseksi ja sosiaaliseksi harrastukseksi, joka sopii nuorista vanhuksiin. Lavatanssi ei ole tiukkapipoista toimintaa, vaan on vain yhteisesti sovittuja tapoja opettaa ja opetella, joista sitten voi kukin ottaa itselleen ne parhaimmiksi kokemansa tavat ja asiat. Tanssi kuormittaa niveliä ja lihaksia juuri sopivalla tavalla ja sopii siten ikään, painoon, pituuteen tai sukupuoleen katsomatta oivalliseksi liikuntamuodoksi.

Tanssimaan oppivat periaatteessa kaikki. Rytmitajusta ja kohtuullisesta fyysisestä kunnosta on toki hyötyä myös lavatansseissa, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Paritanssiin tarvitaan aina kaksi, siksi lavatanssi on niin miellyttävää ja osin haastavaakin. Joillakin rytmi tempaa mukaansa, toisille fiilistely ja tanssin tuomat elämykset ovat tärkeitä. Yhtä kaikki, lavatanssista ei juuri pahaa sanottavaa löydy.

Tanssiharrastuksen aloittaminen on panostusta tulevaan!