Tanssiklubi

Kokkolan Tanssiklubi on kaikille lavatansseista kiinnostuneille avoin harjoitteluseura.  Tanssiklubi tarjoaa jäsenilleen syys- ja kevätlukukausilla ohjattua tanssinopetusta eri lavatansseista kymmeniä tunteja. Lisäksi ulkopuolisten yhteistyökumppanien järjestämää koulutusta sekä joitakin lavojen ulkopuolellakin tanssittavia tanssilajeja.

Tanssi on todettu monessa yhteydessä erittäin terveelliseksi ja sosiaaliseksi harrastukseksi, joka sopii nuorista vanhuksiin. Lavatanssi ei ole tiukkapipoista toimintaa, vaan on vain yhteisesti sovittuja tapoja opettaa ja opetella, joista sitten voi kukin ottaa itselleen ne parhaimmiksi kokemansa tavat ja asiat. Tanssi kuormittaa niveliä ja lihaksia juuri sopivalla tavalla ja sopii siten ikään, painoon, pituuteen tai sukupuoleen katsomatta oivalliseksi liikuntamuodoksi.

Tanssimaan oppivat periaatteessa kaikki. Rytmitajusta ja kohtuullisesta fyysisestä kunnosta on toki hyötyä myös lavatansseissa, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Paritanssiin tarvitaan aina kaksi, siksi lavatanssi on niin miellyttävää ja osin haastavaakin. Joillakin rytmi tempaa mukaansa, toisille fiilistely ja tanssin tuomat elämykset ovat tärkeitä. Yhtä kaikki, lavatanssista ei juuri pahaa sanottavaa löydy.

Tanssiharrastuksen aloittaminen on panostusta tulevaan!

Kokkolan Tanssiklubi välkomnar alla som är intresserade av pardanser.  Klubben erbjuder sina medlemmar guidad dansundervisning under höst- och vårterminerna.

Dans är en hälsofrämjande och social hobby, lämplig från ungdomar till äldre. Dans belastar leder och muskler på precis rätt nivå och är därför en utmärkt träningsform, oavsett ålder, vikt, längd eller kön. I princip lär sig alla att dansa. Naturligtvis har man nytta av att ha en känsla för rytm och ha måttligt bra kondition, men de är inte nödvändiga. Det krävs alltid två för att dansa pardans och därför är det så roligt och ibland utmanande. För vissa är rytmen fängslande, för andra är stämningen och upplevelserna från dansen viktiga.

Att starta en danshobby är en investering i framtiden! Undervisningsspråket är finska.