Tanssikummit

Monet asiat tuntuvat jopa vähän pelottavilta, kun astuu ensi kertaa tanssimaailmaan. Kaikki muut tuntuvat osaavan jo niin hyvin ja itse on ihan hukassa yrittäessään saada jalkoja, käsiä ja päätä toimimaan yhteistyössä musiikin kanssa. Parit vaihtuvat tiuhaan ja jokainen viejä / seuraaja on erilainen. Tuskanhiki pukkaa pintaan ja tekee mieli luovuttaa…

Kursseilla on usein jo kokeneempia harrastajia tanssikummeina.

Tanssikummien tehtävänä on

  • käydä esittäytymässä
  • huomioida uudet ihmiset
  • kertoa toiminnasta
  • antaa yleisiä neuvoja, vastata kysymyksiin, kuunnella…
  • opastaa nettisivut, Faceryhmä, sähköpostituslista, maksut
  • rohkaista kertomaan ongelmatilanteista, kannustaa kysymään ja antamaan palautetta

Muista, että kaikilla on ollut samanlainen ensi kerta ja sama outouden tunne. Jotkut jopa kokevat tulleensa niin “sisäänlämpiävään” piiriin, etteivät jatka, vaikka haluaisivat tanssia. Se on murheellinen tilanne, jota on pohdittu ihan Tanssiklubin hallitusta myöten. Asia ei nimittäin todellakaan ole näin, vaan nämä “kerrostumat” muodostuvat vähän itsestään tanssivuosien kuluessa. Jokainen menetetty tanssija on tappio lajille, ja siksi päätettiin aloittaa kummitoiminta, joka toivottavasti rohkaisee uusia aloittelijoita sen tuskallisen vaiheen yli, kun kaikki on uutta.

Oma asenne on tietysti tärkeä, että hyväksyy sen, ettei kaikkea opi kerralla. Sitkeä harjoittelu tuo tulosta, josta on iloa loppuelämäksi. Ystävällisyys ja kärsivällisyys ovat vuorovaikutuksen kulmakivet. Oppiminen kannustaa jatkamaan ja pian huomaa, että tanssi on vallannut ison osan elämästä “Tanssi on tapa elää” on monen nykyisen klubilaisen motto ja toivottavasti myös monen, monen tulevaisuuden tanssijan.

Tervetuloa mukaan porukkaan!